Blogg

Här skriver jag om livet som författare och en del annat ...

2 september 2021

Ny bok på gång!
Enligt almanackan är det höst men ute är det sommar! Solen strålar och blommorna prunkar i trädgården. I morse var jag ute på en powerwalk i en timme och njöt av den underbara sensommarvärmen. Jag har inget emot att sommaren dröjer sig kvar, hösten lär koppla sitt grepp om oss förr eller senare ändå och jag är ingen vän av regn, dimma och mörker.

Arbetsmässigt är hösten i alla fall här. Jag har nyligen skickat mitt senaste manus till förlaget och nya boken kommer ut i januari! Här avslöjar jag för första gången att detta är den första boken i en helt ny serie! Den uspelar sig i både Stockholm och Sjuhäradsbygden i södra Västergötland, främst i samhället Mjöbäck där jag växte upp. Men också i Överlida och Svenljunga som ligger i närheten. Huvudpersonen är kommunikationschef på en statlig myndighet i Stockholm och får ärva sin mosters prästgård i Mjöbäck. 

Mer information om bokens innehåll kommer så småningom, men jag kan redan nu berätta att det inte är en pusseldeckare som mina tidigare böcker, utan att det snarare rör sig om underhållande spänning eller kanske spännande underhållning. Faktum är att jag haft lite svårt att genrebestämma den här boken, men jag hoppas att den ska vara både spännnade och rolig!

Vi får väl se hur förlaget vill beskriva den så småningom. Min förläggare har läst manuset och kommit med sina synpunkter och nu väntar jag på de första kommentarerna från min redaktör. Vi är alltså mitt inne i den kreativa redigeringsprocessen då manuset förädlas steg för steg, för att till sist vara redo för tryckpressen.