Blogg

Här skriver jag om livet som författare och en del annat ...

Omslaget till Klänning för korta kvinnor

1 november 2021

Ny bok på gång!

I januari kommer min nya bok ut! Den heter "Klänning för korta kvinnor" och är första delen i en helt ny serie om kommunikationschefen Nina Storm, hennes kollega och förtrogne HR-chefen Robert Tapper och deras inte helt sympatiska chef generaldirektören Diana Wikman. Alla tre jobbar på myndigheten för kulturstöd i Stockholm. 

Handlingen utspelar sig både i Stockholm och i Sjuhäradsbygden i Västergötland, en trakt där jag är uppvuxen. Boken börjar med att Nina beger sig till Mjöbäck för att ta hand om prästgården som hon fått ärva av sin moster. På plats i huset gör hon ett mycket överraskande fynd ... 

Det här är inte en traditionell pusseldeckare som mina tidigare böcker, även om det förstås finns en gåta i handlingen som kräver sin lösning. Boken kan snarare beskrivas som en underhållande spänningsroman om moraliska dilemman, oförlästa drömmar och kontrasterna mellan storstad och landsbygd. Jag hoppas att du kommer att gilla den!

De senaste veckorna har jag jobbat flitigt med att läsa korrektur och nästa vecka skickas manuset till tryck. Det känns skönt och nervöst på samma gång. Skönt att den är klar men nervöst att det inte går att justera något mer. Sedan ska jag hämta andan lite innan det är dags att börja tänka på nästa bok!