Intervjuer, artiklar och övrig press

2020

Kristina Appelqvist går i Agatha Christies fotspår
Den här gången har Kristina Appelqvist verkligen skrivit en Agatha Christie-deckare! Är hennes nya deckare också hennes bästa? Kanske, enligt recensenten Bengt Eriksson.
Läs här

Nytt från Kristina Appelqvist

Skövdes egna deckardrottning Kristina Appelqvist gästar studion. Hon berättar om sin senaste deckare och hon avslöjar vilka delar som bygger på verkliga händelser i universitetsvärlden. 
Lyssna här

Bokhandlaren möter Kristina Appelqvist
Läs Lennart Bergströms intervju med deckarförfattaren Kristina Appelqvist. Här får du veta allt från vilka böcker i hyllan hon skäms för till vilka som är hennes oanade talanger ...
Läs här

Christie dubbel förebild för Appelqvists nya deckare
Arbetet är avklarat. Boken tryckt och redo för distribution. Sista helgen i januari släpps Kristina Appelqvists nya deckare En giftig skandal.
Artikel i Falköpings-Tidning 9 jan 2020
Läs artikeln här

2019

Det luktar rättsröta på Karolinska institutet
En del av materialet som låg till grund för granskningen av Karolinska institutets hantering av Macchiariniaffären har försvunnit. Skandalen ser ut- att ha fött en ny skandal, om än inte medicinsk.Avslöjandet görs i den nyutkomna boken När lögnen blir sanning (Natur&Kultur) av Harriet Wallberg och Kristina Appelqvist.
Artikel i Sysvenskan 30 jan 2019
Läs här

Underlag till Macchiarini-rapport går inte hitta
Det utredningsmaterial som låg till grund för rapporten om Macchiarini-skandalen kan ha försvunnit. Åtminstone vet varken Karolinska Institutet (KI) eller utredaren Sten Heckscher var det är någonstans, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.
TT-artikel publicerad i många tidningar 29 januari 2019 
Läs här

Carin Ståhlberg: ”Våga ställ frågan – och hör svaret”
Anfall är bästa försvar tycks Karolinska Institutets styrelseordförande Mikael Odenberg anse när det gäller den aldrig avslutade Macchiarini-skandalen. Men det är helt fel strategi.
Krönika i Dagens Nyheter 29 jan 2019
Läs här

Kritisk professor avgår från KI:s styrelse
Den danska professor, som kritiserat KI:s styrelseordförande för bristande information i efterspelet av Macchiariniskandalen, avgår som ledamot i KI:s styrelse. Professorn vädjade tidigare i år i ett brev till Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, om att tillsätta en oberoende internationell utredning av skandalen, något som ministern avvisade.
Läs här

Konsten att skapa en syndabock blottläggs i modigt reportage
Harriet Wallbergs berättelse om efterspelet till Macchiarini-skandalen är mer än ett försvarstal. Joel Sjöö läser en skrämmande studie i konsten att skapa en syndabock.
Artikel i Borås Tidning 21 mars 2019
Läs här
Kristina Appelqvists bok skakar om i Macchiarini-skandalen
Skaraborgsförfattaren Kristina Appelqvist har med Harriet Wallberg skrivit en bok som kastar nytt ljus över Macchiarini-skandalen. Och som visar att mycket fortsatt är höljt i dunkel.
Artikel i Skövde Nyheter 30 jan 2019
Läs här
 
2018

Kristina Appelqvist ger ut bok om Macchiariniaffären
Kirurgen Paolo Macchiarini opererade in konstgjorda luftstrupar. Det ledde till ett rättsligt efterspel som ännu inte är avgjort. Mitt i alltihopa stod Skövdeförfattaren Kristina Appelqvist, som nu ger ut en bok om vad som hände i kölvattnet av skandalen.
Artikel i Falköpings Tidning 12 dec 2018
Läs artikeln här:

Skaraborgs första bokmässa
Snart är det dags för Skaraborgs första bokmässa, Bokmässa i norra Skaraborg.
– Jag tror i alla fall att vi är först, säger Yvonne Bergman Lundin, som är en av arrangörerna. Artikel i Falköpings-Tidning.
Läs artikeln här:

2016

Hela Hamstad läser: Sju böcker av Kristina Appelqvist på fem minuter!
Är du nyfiken på Kristina? Har du kanske redan läst någon del i hennes serie om Västgöta universitetet, men är nyfiken på resten? Nedan följer en snabbgenomgång av samtliga böcker!
Läs!